Zoekmachine optimalisatie (SEO)

SEO is een Engelse term die letterlijk vertaald Zoekmachine-Optimalisatie betekent. Het doel van SEO is om de zichtbaarheid van een website of –pagina in een zoekmachine te verbeteren. Samengevat: Een geoptimaliseerde webpagina heeft een grotere kans om hoog in de aangeboden zoekresultaten van zoekmachines zoals Google of Yahoo te worden weergegeven. Zodoende houdt SEO het proces in dat het doel heeft om een bepaalde webpagina zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van een zoekmachine terecht te laten komen, zonder echter het bedrijf achter de zoekmachine hiervoor direct te hoeven betalen. SEO is dus geen vorm van betaald adverteren, maar een manier om de vindbaarheid van een pagina in de zoekmachines te verbeteren.

Om de hoogst mogelijke resultaten te behalen, wordt er bij het SEO-proces nagedacht over hoe zoekmachines nu eigenlijk werken, en dit houdt o.a. ook de zoektermen in die mensen intypen.

In de praktijk houdt SEO meestal twee aan elkaar gerelateerde activiteiten in:
Ten eerste kan de inhoud van een tekst herschreven worden om zoveel mogelijk functionele zoektermen en –frases te bevatten. Ook kan de HTML-code (zoals tags in de Metadata van een pagina) aangepast worden om makkelijker vindbaar te worden.  Daarnaast bestaan er ook nog andere (vaak technische) oplossingen om de vindbaarheid van een webpagina te verbeteren, zoals Cross-linking, URL-normalisatie, en ervoor zorgen dat een website regelmatig met nieuwe informatie wordt geüpdate.

Contact

YTS Webdesign
Nijenkamp 117
6651HJ Druten

  • 0639465142
  • info@ytswebdesign.nl

BTW-nummer: NL230122607B01
KvK-nummer: 72323949