SSL Certificaat

Een SSL-certificaat (Secure Socket Layer) is een protocol waarbij je een versleutelde verbinding tussen de webserver en de internetbrowser creëert. Simpel gezegd worden de gegevens beveiligd en versleuteld, waardoor de gegevens veilig worden verstuurd. Volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens is het verplicht om de persoonsgegevens bij het verzenden te beveiligen. Daarnaast adviseert de Autoriteit Persoonsgegevens om een SSL-certificaat te kopen.

Als je een SSL-certificaat gaat installeren, wordt er een beveiligde https-verbinding gemaakt tussen de server en het (sub)domein. Zodra het op de juiste manier is geïnstalleerd, is een website met SSL-certificaat te herkennen aan de https:// in de adresbalk en een (groen) slotje of vinkje voor de domeinnaam in de adresbalk.

Invloed op (internet) marketing

Het gebruik van SSL-certificaten heeft niet alleen betrekking op het voorzichtig omgaan met de gegevens van bezoekers, maar ook op het gebied van (internet) marketing. Momenteel beloont Google websites en webshops met een HTTPS-verbinding door deze hoger te tonen binnen de zoekresultaten. Websites en webshops zonder HTTPS-verbinding worden getoond met een ‘niet-veilig’ melding. Ook krijgt de bezoeker extra veiligheidsmeldingen wanneer men op een niet veilige website invulvelden of formulieren tegenkomt. Google zal deze websites en webshops dan ook minder hoog ranken. Tevens wekt dit geen vertrouwen op bij de bezoekers. Men ziet bij de website dan namelijk niet dat er zorgvuldig omgegaan wordt met de gegevens en zullen daardoor niet snel de gegevens achterlaten of iets bestellen. De maatregelen tegen niet veilige websites en webshops worden op de lange termijn steeds strenger. Stap daarom direct over naar een HTTPS-verbinding door een SSL-certificaat te kopen!

Contact

YTS Webdesign
Nijenkamp 117
6651HJ Druten

  • 0639465142
  • info@ytswebdesign.nl

BTW-nummer: NL230122607B01
KvK-nummer: 72323949